Skip to content

LOCAL CHANGEMAKER program

Devino un antreprenor social / o antreprenoare socială! Lansează afacerea ta de IMPACT!

Te gândești să lansezi o afacere responsabilă? Dorești să faci o încercare mai îndrăzneață să creezi o idee de afacere verde?
sau
Ai deja o afacere și vrei să o dezvolți ca să fie una cu impact social mai mare? Ai activitatea de antreprenoriat social în organizația ta și doriți să ieșiți la un nivel nou?

HUB-ul Antreprenorilor Sociali te invită să parcurgi drumul de creare sau dezvoltare a afacerii tale sociale împreună cu grupul de oameni vizionari, experți și mentori profesioniști!

incubator pentru tineri și tinere
în antreprenoriat social și economie verde


Incubator de 4 luni – program pentru tineri și tinere,
care nu au afacerea lansată,
dar au dorință și ideea.

Programul destinat tinerilor, studenților, grupurilor
de tineri cu o ideea de afacere socială
sau green business
 • 1 etapa: Training “Generate your idea” de 3 zile;
 • 2 etapa: Training “Start Your Business Idea” de 6 zile;
 • instruiri cu focus pe antreprenoriat social, antreprenoriat verde;
 • sesiuni scurte individuale și în grup;
 • consultări și mentoring;
 • vizite de studiu;
 • pitching event cu premii;
 • perioada de desfășurare: februarie-mai 2023

pentru începători

acceleratorul pentru antreprenoriatul social și business-ul / startup-urile cu impact


Curs de 6 luni – program pentru antreprenori sociali, organizații și business-uri cu impact și un model
de afacere existent.

dezvoltarea, educarea și susținerea întreprinderilor sociale, organizații cu activități de antreprenoriat social

Programul educativ destinat antreprenorilor sociali, întreprinderilor sociale, întreprinderilor și startups cu impact social sau verde, organizațiilor ce desfășuară activitatea de antreprenoriat social.
 • traininguri pe dezvoltarea afacerilor;
 • instruiri tematice în baza necesităților participanților;
 • sesiuni scurte individuale și în grup;
 • tracking și mentorat;
 • consultări individuale;
 • access și ghidare la platforma IARMARECO.MD, ajutor în promovare;
 • access la echipament tehnic și spațiu;
 • vizite de studiu;
 • suport micro-granturi pentru cele mai reușite întreprinderi;
 • access la pitching day cu investitori cu impact;
 • perioada de desfășurare: februarie-iulie 2023

pentru organizații, echipe, companii cu experiența

Următoarele instruiri vor fi anunțate/decise împreună cu participanții grupului.


De ce să alegi Impact Business și Antreprenoriat social?

Lumea de astăzi este instabilă și există multe provocări sociale și de mediu înconjurător, care necesită idei / soluții inovative și emergente. Dar și business-ul pur comercial, pe care îl întâlnim des, nu poate rămâne să lucreze, utilizând aceleași surse neregenerabile, metode rapide și produse cu multe deșeuri. Business-ul este acel domeniu, care aduce inovații și vine cu propuneri înainte de alte structuri. Fie ANTREPRENORIAT SOCIAL sau VERDE, fie IMPACT BUSINESS – aceste domenii sunt menite să creeze soluții sustenabile financiar și din punct de vedere a impactului. Alăturându-se comunității de antreprenori responsabili, tu devii parte a schimbărilor pozitive și asiguri activitatea ta cu utilizatori / cumpărători mai fideli.

De ce să alegi programul LOCAL CHANGEMAKERS incubator/accelerator organizat de noi – Social Entrepreneurship HUB powered by EcoVisio?

Noi suntem primul HUB creat în Republica Moldova pentru dezvoltarea antreprenorilor sociali și antreprenorilor de impact (când am creat comunitatea de HUB am fost primii – la moment în Moldova sunt încă 4 HUB-uri regionale de pe amândouă maluri ale râului Nistru, dar și 3 Laboratoare de afaceri sociale).
EcoVisio a organizat 2 ediții de Accelerator BusinessCool pentru antreprenorii sociali și locali; a dezvoltat platforma multivendor marketplace Iarmareco.md, unde sunt la moment înregistrați peste 200 de producători; organizează a 10-lea an târgul mare anual în centrul Chișinăului; mai mulți ani la rând invită comunitatea de antreprenori sociali la Forumul Antreprenoriatului Social.
Absolvenții programului nostru de accelerare sunt producătorii pe care îi puteți întâlni la aproape fiece târg din Moldova.
Mai multe detalii despre rezultatele noastre și lucrul nostru vedeți aici: https://www.ecovisio.org/ro/ce-facem/antreprenoriat

Programul va fi flexibil, ce înseamnă pentru mine aplicare la curs?

Noi trăim acum într-o lume imprevizibilă – înțelegem apariția unor situații neprevizibile.
DAR. Scopul programului este să alegem și să creștem un număr de oameni responsabili și motivați. Noi vom selecta persoanele care vor demonstra prin aplicare și/sau prin interviu (dacă va fi necesar) motivația lor de a investi timpul și puterile sale pentru a avea un rezultat cu impact! Aplicând, tu confirmi disponibilitatea ta de a participa la minim 80% de activități din programul nostru – altfel nu vei deveni absolventul cursului și nu vei avea acces la tot suportul preconizat.
CEI CARE APLICĂ la accelerator – în afara de acele 2 trainguri și 5 sesiuni veți avea posibilitate să cereți consultații și suport individual.

Trebuie să aplic ca persoana sau ca organizație/companie/echipă?

Pentru INCUBATOR – te rugăm să te înregistrezi ca persoană fizică. Dacă doriți să fiți mai multe persoane dintr-o echipă – fiecare înregistrați-vă aparte.
Pentru ACCELERATOR – este acceptabil să aplici atât ca persoană fizică, cât și ca organizație/companie (doar să enumerați în aplicare câte persoane vor participa la programul de instruire).

Cum să aleg unde să aplic mai bine: la incubator sau la accelerator?

Foarte ușor.
Alege INCUBATORUL, dacă tu:
– Nu ai afacere cu impact social sau de mediu, DAR dorești;
– Ai testat o idee de afacere socială, ai MVP, dar ai nevoie de ghidare mai departe;
– Ai o echipă, cu care lucrezi la o idee de afacere, dar încă nu ați testat-o pe deplin sau nu aveți bine pus la punct procesele de afacere;
– Ești un startup sau întreprindere individuală, micro și dorești să devii o întreprindere responsabilă;
– Dorești să afli mai multe lucruri de bază din domeniul afacerilor, antreprenoriatului social, economiei verde.
Alege ACCELERATORUL, dacă tu:
– Ești o afacere socială, antreprenor(oare) social(ă), care deja a avut primele experiențe de vânzări, producere, prestare a serviciilor;
– Ești o afacere / întreprindere / startup din domeniul economiei clasice și dorești să intri în economia socială și să devii afacere / startup cu impact social;
– Ai ceva din domeniul antreprenoriatului social și cu impact, dar nu poți să construiești brand-ul tău cu ideea aceasta;
– Faci parte din organizație nonguvernamentală, care desfășoară activități de antreprenoriat social și dorește să crească în această direcție;
– Creezi un impact social vizibil, dar nu știi cum să dezvolți partea antreprenorială.

Contacte:

Directoare SE HUB:
Daniela GURSCHI
daniela.gurschi@ecovisio.org
Programul de instruiri:
Aina IDRISOVA
aina@ecovisio.org

Doar acei selectați vor fi contactați de coordonatorii noștrii. Good Luck!

Pentru a cunoaște mai mult despre comunitate și noțiunea de antreprenoriat social, te invităm să privești video-ul nostru explicativ de mai jos:

Pentru a afla ce realizări am avut în 2022, deschide RAPORTUL DE IMPACT de programele noastre:


Programul de Local Changemaker Incubator este realizat în cadrul proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțată de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact. O parte din program se desfășoară cu suportul proiectului Collaborate4Impact, implementat de EVPA și 5 parteneri din țările Parteneriatului Estic, reprezentat în Republica Moldova de către AO EcoVisio, finanțat de Uniunea Europeană. Formatorii cursului au fost instruiți în cadrul proiectului ,,Stimularea economiei verzi în Republica Moldova”, implementat de către Organizația Internațională a Muncii și vor utiliza metodologia programului Start and Improve Your Business (SIYB), un program cu nume internațional, care a ajutat mii de antreprenori la începutul afacerii lor.

Program de Local Changemaker Accelerator este realizat în cadrul proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțată de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact. O parte din program se desfășoară cu suportul proiectului Collaborate4Impact, implementat de EVPA și 5 parteneri din țările Parteneriatului Estic, reprezentat în Republica Moldova de către AO EcoVisio, finanțat de Uniunea Europeană.