Skip to content

Lecția 2 – Definiția | Antreprenoriat Social

Astăzi discutăm despre definiția Antreprenoriatului Social și Economie Socială. Vei explora formele juridice care pot presta activități de antreprenoriat social. Și care este perspectiva legislației asupra antreprenoriatului social în Republica Moldova.

Să începem lecția 2!

***

Rezumatul lecției 2:

Antreprenoriatul social este o nouă formă a capitalismului, menită să răspundă celor mai presante nevoi ale umanității. Ca să înțelegeți mai bine noțiunea de antreprenoriat social, vă gândiți la o problemă. O problemă din comunitate. Pentru a rezolva aceasta problemă, putem utiliza diferite căi: 

  • pot să organizez o campanie voluntară și să strâng alți tineri și tinere să facem un lucru bun;
  • pot să atrag surse financiare și să implementez proiecte sociale fiind partea a unei asociații obștești;
  • sau pot să găsesc un model de afacere, prin care fie direct rezolv problema aceasta, fie obțin profit, pe care îl voi investi în alte activități, care vor aduce un impact social. 

Antreprenoriatul social este o activitate antreprenorială, al cărei scop principal este rezolvarea problemelor sociale în interesul comunității. Profiturile întreprinderilor care practică antreprenoriatul social sunt reinvestite pentru a susține motivele sociale, pentru a identifica noi nevoi sociale, pentru a încuraja includerea persoanelor cu dizabilități în societate, pentru a crea piețe noi pentru nevoile neacoperite, pentru a oferi locuri de muncă și pentru a utiliza resurse alternative.

Resurse suplimentare:

***

Acest curs este organizat în cadrul proiectului “Antreprenoriat Social pentru Tineri și Tinere” cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022